uite milionul, nu e milionul!

asta e genericul sub care s-a desfasurat sedinta extraordinara de azi, 09. 03. 09, a CL sighisoara. sedinta a fost convocata in regim de urgenta pentru a aproba transferul intre diferite obiective a unor sume necheltuite din imprumutul de 7 milioane de euro, din octombrie 2007.

suma inca necheltuita este de cca. 2 milioane de euro(?). nu mai retin exact sumele pt. ca intreaga sedinta s-a invartit in jurul sutelor de mii, a milioanelor si miliardelor de lei vechi si noi, ceea cea provocat ametzirea aritmetica acuta a subsemnatului…

daca am inteles corect, aprobara CL pentru aceasta reesalonare interioara este necesara pentru obtinerea avizului la nivel national in urma caruia primaria va putea executa acel buget de imprumuturi.

la sedinta au fost prezenti cca. 11 consilieri, din totalul de 19, lipsind unii reprezentanti PNL, PSD si PD-L.

ca sa n-o lungesc prea mult, proiectul de HCL nu a fost aprobat, din varii motive. majoritatea consilierilor s-au aratat nemultumiti de lipsa de detalii a documentelor din dosar, pe baza carora trebuiau sa voteze.

nemultumire a starnit si confuzia creata de explicatiile ad-hoc ale viceprimarului savu care a admis in mai multe cazuri ca sumele pe care tocmai le citea nu erau inscrise corect in tabele si ca in loc de 1234567 lei trebuia sa scrie 7654321, iar in loc de 7654321 trebuia sa scrie 1234567  sau asa cumva.

din schimbul de replici dintre primar/viceprimar si consilieri (mai ales cu dnii gavrila si rolea din PD-L si dl. adascalitei din PNL) am retinut remarca primarului ca prestanta consilierilor locali in comisiile de specialitate lasa de dorit si ca acolo ar trebui discutate si lamurite in avans detaliile si nu in plen. in afara dnei. szasz, UDMR nu l-a contrazis nimeni pe primar si chiar si consilierul local stefanescu (PSD) si-a facut autocritica la acest capitol.

la sugestia dlui. toth tivadar (UDMR) CL urmeaza sa se intruneasca din nou joi la …trei pentru a relua votul.
dl. toth informase inaintea sedintei si asupra faptului ca un membru al clubului sportiv spartac a castigat la tg. mures titlul de campion national la lupte libere.

propunerea consilierului popa adrian (PSD) de a relua votul inca in aceeasi sedinta, dupa o scurta pauza de negocieri, nu a fost acceptat.

nu a lipsit nici partea anecdotica a sedintei de azi: cand dl. adascalitei i-a reprosat primarului ca a promis in campania electorala rabilitare podului peste valea saesului (str. romana) in 2 luni, vicele savu a sarit iute in apararea sefului: -Sigur ca-l face in 2 luni, dar n-o zis in ce an! 
Sa razi sau sa plangi la o asemenea replica? (Hai sa radem de data asta! 😉 )

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a comment