about me – ueber mich

nascut in 1971, aici. nationalitate transilvana. identitate (pan)europeana. orientare politica: eco-liberal-conservativ. interese: yoga, limbi straine. sporturi extreme practicate: patriotism local sighisorean.

da, am antecedente politice la sighisoara, in romania si europa: participat cu diploma (de bacalaureat) la revolutia din 1989 (tg. mures + sighisoara), scris in 22. 12. 1989 prima petitie postcomunista a sighisoarei, retinut de securitate in timpul revolutiei. socat si ofensat de diversiunile antimaghiare si “mineresti” din 1990 si dupa, participat in 1992 in campania electorala a lui emil constantinescu. in mod accidental (sau nu?) studii de stiinte politice (muenchen) si in mod neaccidental activitate in domeniul filmului documentar. in 2003 stagiu in luxembourg-ville, la comisia europeana.

altfel decat altii implicati in viata obstei, nu am cooperat/facut parte, nu cooperez/fac parte si nu voi coopera/face parte din organizatii cu caracter secret, cu agende dubioase, obscure sau antidemocratice.

activ din 2005 in orasul natal, la asociatia sighisoara durabila SD. atras involuntar in campania electorala si alegerile locale 2008 la sighisoara. devenit martor la fraude electorale serioase, instrumentate de membri unor grupuri de interese ilicite – pretinsa “mafie locala”. consider de aceea ca institutiile statului trebuie sa investigheze cele petrecute in mai-iunie 2008 la sighisoara. as cere demisia primarului sighisoarei, d. danesan, dar nu are rost.

facut si fac toate astea din proprie initiativa, nesilit, neindrumat si neplatit de nimeni.
din simpla convingere.

Jurnal de Sighisoara este un jurnal personal, un jurnal de proiecte al asociatiei sighisoara durabila si o cronica locala, scrise de hans hedrich, coordonator de proiecte SD.

das isses, ez van, asta e.
h2

Advertisements

6 Comments

 1. Tocmai ce vroiam sa-ti postez blogu’ pe alte site-uri ca sa-ti fac reclama etc etc … da’ observ ca esti “transilvanean” … si atunci eu, romanu’, o sa ma retrag respectuos … bafta iti doresc!

 2. mersi pentru intentia initiala de a promova acest blog!

  dar nu inteleg: care sint presupusele “defecte” si/sau pericole ale calitatii /identitatii mele de transilvanean, de trebuiesc tinut departe de ochii/site-urile lumii?

  aparenta problema cu “transilvanitatea” mea declarata imi aminteste de “problemele” pe care le prezenta acum 10 ani faptul sa spui despre tine insuti ca esti “homosexual”, acum 15 ani ca esti “ungur”, acum 19 ani ca esti anticomunist, acum 25 de ani ca ai SIDA, acum 50 de ani in SUA ca esti “negru”, acum 70 de ani in germania ca esti evreu, acum 200 de ani ca esti nationalist samd.

  sint curios ce elemente ale identitatii personale sau colective vor urma sa fie considerate pe viitor deviante: de ex. “nemodificat genetic”?, “fara chip implantat”, “anticonsumist”, “antiglobalist”?

  mersi pentru retragerea “respectuoasa”! dar nu inteleg un lucru: te retragi de unde? de la ce? cine te obliga la asta? nicidecum identitatea legitima a altei persoane, de ex. a mea, transilvana!

  PS: iti recomand una din postarile mele de acum 3-4 saptamani: “traiasca …transilvania(?)”, pentru a intelege mai bine ce inseamna transilvania si ce poate insemna ea pentru un locuitorii de aici.

  cu stima
  hans hedrich

 3. ca sighisoreni ce suntem amandoi, promit sa fiu cu ochii pe tine 🙂

 4. interesant este ca totusi s a pornit o dezbatere – oacat insa ca unul dintre participanti s a retras atat de repede. cred ca a spune ca ai nationalitatea de transilvanean inseamna in primul rand ca accepti diversitatea si cauti umanitatea. s-ar putea ca unii dintre noi sa nu vada padurea de copaci

 5. ;-))
  asa-i! 100% corecte observatiile tale! ma bucur sa aflu ca exista oameni ca tine!

 6. mesajul de mai sus @armin


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s