6 centrale nucleare inchise ieri in germania

…pe baza unui moratoriu de 3 luni privind prelungirea duratei de exploatare a centralelor nucleare.

reactoarele inchise ieri seara sunt cele de la centralele Neckarwestheim I si Philippsburg I in landul Baden-Württemberg, Biblis A si B in landul Hessen, Isar I in Bavaria si Unterweser in landul Niedersachsen/Saxonia Inferioara.

partea de-a dreptul anecdotica sau chiar penibila a acestui pas dealtfel laudabil al guvernului este urmatorul fapt: actualul guvern conservator-liberal a prelungit cu cateva luni in urma durata de exploatare a centralelor nucleare din germania, oprind prin aceasta procesul de renuntare treptata la energia nucleara, initiat cu ani in urma de catre guvernul de centru-stanga de atunci.

anecdota nr. 2: in ultimele zile s-a dovedit si a devenit oficial faptul ca cel putin 8 centrale nucleare germane erau tinute in functiune, fara sa fi fost nevoie in germania de curentul produs de acestea – or, pentru a prelungi durata lor de functionare, guvernul actual cat si lobby-ul nuclear afirmasera in lunile trecute ca fara curentul produs de catre TOATE centralele nucleare, germania ar ramane in pana de curent la orele de varf de consum, adica in zilele lucratoare, in jurul amiezii. toata aceasta schema mincinoasa a iesit la iveala in ultimele zile.

in concluzie: conform pronosticurilor vehiculate in massmedia, este cat se poate de verosimil ca nici una dintre centralele oprite in 15. 03. 2011 nu vor mai fi repornite vreodata, nemaiexistand nici macar pretexte in acest sens, cu atat mai putin motive reale…

totodata se cere guvernului sa nu mai obstructioneze dezvoltarea sectorului energetic alternativ – obstructie pusa in practica tocmai pentru a asigura capacitati de transport in retele pentru curentul nuclear, produs doar de dragul de a fi produs (si vandut) la ore de varf de catre centrale nucleare ‘expirate’ si demult amortizate ca si investitii – deci extrem de profitabile.

Advertisements

4 Comments

  1. Salut! Ce zici de un link exchange cu ARFE.RO? Are PageRank 3 si aproape 2000 unici/zi. Contacteaza-ma te rog pe contact[at]arfe.ro daca te intereseaza. Mai multe detalii aici: http://arfe.ro/parteneri/

  2. hans ,bist du es im Adevarul in unmittelb. nähe von C.und CF.?

  3. nu stiu de ce dar asteptam o continuare

  4. Eu nu stiu de ce, dar presimt ca la noi o sa se inceapa sa fie incurajata energia nucleara in curand


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s