noi aici la miunhen…

miercuri, parca, 01.10
2330 ora germaniei > de cand
sint pe aici si ocupat cu treburi foarte diferite de cele sighisorene, vad ca nu prea am ce raporta, in afara de povestioare inedite de miunhen, cu care sa ma dau mare in spatiul virtual ca un tarantoc arivist ajuns pe la vreo metropola occidentala.

…inevitabil, imi vin in minte relatarile palpitante ale unei plecate dintre noi jurnaliste care, la comentariile pe site-ul sighisoara samizdat scria ce scria pe subiectul in discutie, pentru a o coti apoi obligatoriu spre subiecte mult mai interesante, cum ar fi propria persoana, in ipostaza emigrarii in SUA – subiect introdus de fiecare data cu aceeasi fraza ritualica “noi aici la atlanta” am facut cutare si cutare lucru interesant, social, util, genial… 😉

eu/noi aici la münchen …nu fac(em) nimic social, genial sau mai nu stiu eu ce! doar ceva util pentru propriul buzunar, adica o munca la echipa cu care filmasem nu demult pe la noi prin zona (le traduc interviurile). de aceea nici nu scriu mare lucru pe blog, pt. ca e megairelevant pentru restul lumii (sighisorene) cu ce banalitati cotidiene ma delectez, sa mai fac si eu un ban!

atata vreau sa spun (din nou?) ca ma simt acasa, la modul real, in metropoala bavareza unde mi-am petrecut 10 ani de studentie si nu numai… preconditia simtzamantului de acasa la münchen fiind insa domiciliul stabil si fix la sighisoara. asadar, ca sa ma simt si pe viitor acasa si cosmopolit in RFG, ma voi intoarce in mocirla schaessburgheza peste 1-2 saptamani…

mda, dar dintai mai trag o fuga cu avionu pana-n bulgaria, via budapest ferihegy, la un seminar de turism durabil in contextul politicilor UE, ca se poarta. (cel/cea care a sesizat ridicolul ascuns in fraza precedenta va primi in dar un copac adoptat, in valoare de 10 euro! VORBESC SERIOS! astept raspunsurile dvs. (corecte) la rubrica comentarii!) concluzie: vai ce sexy si chique si cool mai e sa sa te vaza fiii satului natal cat esti de globalizat, important si cosmopolit si succesful precum noi aici la miunhen!

…mocirla sighisoreana, ca despre ea am inceput sa scriu, in care am descoperit, cred, inca o balega proaspata, lasata de autoritateea publica locala. anume: se pare ca primaria sighisoara lucreaza deja cu noul PUG, elaborat in stil smuls in 2005-2006 si neprezentat public – SI MAI ALES NEAPROBAT de catre CL! dovada: se tot vehiculeaza PUGul prin diverse medii locale si judetene si si pe peretele biroului de urbanism din primarie au pus deja ditamai posterul cu plansa PUG…

daca e adevarat, atunci astia simuleaza ca ar fi primit avizele necesare si mai ales aprobarea CL pentru un PUG de kakao cum nu la mai vazut sighisoara pana acuma! aplicarea PUGului neaprobat echivaleaza cu aplicarea unui proiect de HCL neaprobat de CL. sa vedem mai incolo care-i situatzia… ar fi prea haios sa fie asa cum banuiesc!

in rest, la noi la münchen au loc multe concerte, expozitii, filme pe diverse subiecte, piese de teatru si uneori de opera (si ele pe diverse subiecte)! chiar acuma e o festivitate cu bashtinasi multi care beau bere multa si cu multi streini care le fac la bashtinasi poze multe cum beau bere multa! streinii sint singurul lucru care ma deranjeaza aici, dar incerc sa ma obisnuiesc – noroc ca sint si multi de-ai nostri p-aici, nu numa de-ai lor! nu poa’ sa stea si aia pe curul lor in tarile de unde au vinit, in loc sa vina toti aici la noi? mai da-o-ncolo! e aproape ca la sighisoara cu hoardele astea de turisti!)

multe salutari din acest minunat oras cu o puternica comunitate si viatza cultural-artistica de emigranti! m-as intoarce din nou in tara dar mi-e jena ca inca n-am beamweu la mana a treia cu roti de 215, doar o poza facuta cu unul in parcare la Lidl si trimisa urgent acasa – ca prea ma bateau la cap rudele cu intrebari de baraj! 

asadar, dragi compatimiti, pardon: compatrioti ramasi in urma: eu mai raman o leaca aici la noi la münchen ca sa va tin la curent cu succesurile personale si cu cultura si civilizatia noastra de aici!

va saluta cordial,
lefter p.

Advertisements

5 Comments

 1. de invidiez, am stat si eu in munchen cca. 2 luni, este superb……

 2. Da, galuste cu prune ai mancat?!

 3. alea se mananca prin ungaria si in ardeal (szilvasgomboc)! aici au galuste cu ciolan de porc (schweinshaxe, mancata ieri si esuat lamentabil, fiind mult prea mare pentru stomacul meu obisnuit cu meniuri mai vegetariene)

  da, e fain la muenchen (pentru o perioada de timp, dupa care devine un pic plictisitor pentru omul cu gene orientale). dar printre orasele nemtzesti e printre cele mai faine si bune de trait (depasit probabil doar de berlin, care joaca de unul singur in alta liga, fiind mult mai mare decat restul oraselor nemtzesti). 2 luni e chiar potrivit sa staio pe aici, cred (mai ales vara)!

  salutare si numai bine!
  hans

 4. servus.hans kennen die schburger deinen ersten film überhaupt?es wäre zeit ihn mal öffentlich vorzuführen.natürlich in einer strammen location.ich würde meinen garten zvg.stellen.die alten nachbarschaftsbänke und tische sind auch noch vorh.einen eimer wein springt auch noch raus.einen schönen gruss

 5. EIN eimer not einen eimer


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s