o zi optimistă

marti 15.07::
1200H > încep
să sosească răspunsurile oficiale de la diverse autorităţi de gestionare si monitorizare a fondurilor UE (SAPARD, FS). astfel, spaţiul de manevră pentru diverşi manipulatori şi acaparatori de fonduri UE devine mai mic, cel puţin în cazurile semnalate şi sesizate de către noi…

daca avem noroc
, ii prindem cu matza-n sac si pe presedinta CJ mures, lokodi emoke si pe clientul ei politic, cornel briscaru, cel din urma propulsat de dna. L in mod abuziv ca reprezentant “ONG” intr-un for de gestionare a fondurilor europene din cadrul ADR centru. (mai avem ceva de lucru la acest caz…) vezi documentul ADR aici>>

scandalul lokodi-briscaru-ADR consta in aceea ca dna. lokodi, in loc sa lase ONGurile sa-si aleaga un reprezentant in forul respectiv (CRESC) din cadrul ADR centru, l-a numit pur si simplu ea, in ciuda faptului ca nu are aceasta competenta. ei, si nu l-a numit pe cineva cu adevarat competent si interesat in materie (cum ar fi in mod recunoscut reprezentantul ONGului Focus Eco Center din Tg. Mures, Hajdu Zoltan, cu experienta in domeniul monitorizarii fondurilor UE), ci pe un ONGist tip GONGO (GOvernmental NGO), aparent apropiat PSDului, fara experienta si interes dovedit in domeniul fondurilor UE, care derula/deruleaza cu al sau ONG usor fantomatic (APDO LIDER – aparent n-are site web) proiecte finantate de …CJ mures (ce surpriza!).
in felul asta, sansele ca “ONG”istul cu pricina, afiliat politic, dependent financiar si in conflict de interese sa se opuna unor proiecte neecologice sau neconforme cu principiile UE, s-a diminuat simtitor… dl. briscaru este jurnalist etc. la postul de televiziune TTM, exact acel post care trebuia sa faca reportajul despre fraudarea alegerilor locale in turul 1 la sighisoara. mai tineti minte faza cu dna. cora m?

CRJul se pregăteşte de un nou proiect de monitorizare a administraţiei publice la care vrem să participăm şi noi cu SD.

1700H > ecoblogg-ul si euroblogg-ul si urbanblogg-ul am sa le actualizez pe viitor la cca. 3-4 zile sau odata pe saptamana, dar cu informatii consistente. nu fac fatza la o actualizare zilnica, si nici nu e necesara. odata pe saptamana, dar bine facut, va fi ok, cred. conteaza la bloguit sa pastrezi acelasi ritm la actualizari. jurnalul de sighisoara va fi in continuare un jurnal, adica actualizat zilnic, de cca. 2-3 ori chiar.

si sper ca vor scrie de acum incolo si voluntarii pe aceste bloguri si/sau pe unul al lor, special!

1900-1945H > discut cu atti (coleg de ONG) despre cum il sacaie la magazinul pe care-l are tot felul de controlori de la monumente, finante, protectia consumatorilor, primarie. cam toti veniti in control in ultima vreme… ar fi naiv sa credem ca toate astea n-ar avea de-a face cu faptul ca atti e membru SD!
la fel, de cativa ani se zbate sa obtina din oficiu si terenul de sub casa cumparata ca fost chirias, asa cum stipuleaza legea, dar primaria sighisoara le refuza acest drept, aparent cu tot felul de explicatii sofistice si tertipuri. (am sa public pe jurnal documentele respective, spre discutie, sa vedem cine are dreptate in acea problema a terenului).

am vorbit si despre cetate si starea jalnica in care au adus-o baietzii nu foarte destepti care ne conduc destinele: gurile de canal nou amplasate s-au infundat demult din cauza noroiului de pe strazi, noroi care va mai persista pana ce nu se fac racordurile de gaz si nu se pun cablurile de curent electric si telecomunicatii (+iluminatul arhitectural?)… si inca nu sint semne ca asta se va intampla in curand… inainte de toate acele lucrari nu prea are rost sa reabilitezi pavajul ca sa scapi odata si de noroi.

sau parca vad deja ca se va afce pavajul cu o gramada de bani ca sa fie apoi din nou ravasit pentru a trage firele de curent si de tembeliziune prin cablu.

aflu la nivel de zvon ca unii operatori turistici le recomanda deja turistilor sa NU mai vina la sighisoara “pentru ca acolo e noroi”. si oricum, sezonul nu e unul f bun pt. ca turistii care vin, nu au atatia bani de cheltuit ca anul trecut, din cauza scumpirii energiei si a alimentelor in tarile lor de origine.
oare cine va mai locui peste 2, 3, 5 ani in hotelurile dafora, teleson s.a.?

2030-2100H > recuperat de citit postarile de pe ziarul lui sandu. CLul si ai sai membri sint de coma. motorul mafiot din CL tuseste rau de tot, s-a gripat si scoate fum. si unora dintre consilieri li s-a ars deja garnitura de chiulasa! (un consilier mafiot PNL (PNL = PeNaL?) injura si aparent loveste lumea in plina strada.)

2305H > au sosit si r + d in oras (doi tineri din bucuresti dornici sa faca voluntariat pentru sighisoara 🙂 maine ne vom intalni cu toti cei 4 voluntari + poimaine va sosi si omnia (egipt). acum nu mai avem problema cu lipsa de voluntari ci trebuie sa administram din mers ‘surplusul’.
atata ‘bai’ sa fie!

Advertisements

7 Comments

 1. Salut Hans,
  daca tot au ajuns toti voluntarii poate ar fi interesant sa-i cunoastem toti cei care citesc jurnalul SD.Cate o mica descriere la fiecare si poate cu ce se va ocupa in perioada voluntariatului.

 2. da, am sa le propun la toti sa scrie si ei pe blog – despre ei si despre experientele lor aici!
  🙂

 3. Salutari tuturor! Ma bucur tare mult pentru ca ma pot afla la Sighisoara. Imi pare insa rau sa aud ca unii dintre operatorii turistici fac anti-reclama…Voi incepe un blog despre felul in care vad eu Sighisoara…pentru ca initial am vazut acest oras cu ochii unui turist. Apoi am descoperit problemele si pot spune ca am aflat adevarul cu ajutorul acestui blog + Sighisoara Samizdat. Vreau sa ajut cu ceva orasul sa ii pot indruma pe turistii veniti, sa le pot recomanda locuri in plus fata de cele deja cunoscute. Asa ca imi voi indrepta energia catre partea turistica, participand si la actiunile S.D. si la Cultural heritage Info Center. Cam atat despre mine momentan, blogul va aparea curand.

 4. Servus Roxana, bine ai venit ma bucur ca v-atzi cunoscut. Hans si Sherry sunt foarte simpatici o sa va intzelegetzi bine.

 5. Bine ai venit Roxana!

 6. bine ati venit, roxana + dan!
  hans

 7. Parerea adevaratilor proprietari relativ la CASA FURATA, in care, astazi, sade bine mersi domnul A-tila si Familiile? Are vreo importanta? Plus demersurile de recuperare cu care domnia sa Attila et.Comp.vor fi in curand instiintati? Ha? Mai au vre-o importanta?
  Inainte ca sa incepeti sa va apucati de discutii cu privire la acte de furare a pamantului, pe care sade o casa, construita de catre altii, pt ca Attila sa-si faca Gesheft.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s