19-25 mai cetatea verde, planificare strategica, mall, securisti, batausi

duminica, 25. 05::
confirmare ca dl. gitschner harald ar fi fost informator de securitate. candidatul PSD stefanescu este un nostalgic al comunismului. pe s-samizdat adrian burlacu este demascat ca fiind cineva care bate femei batrane, iar primarul sighisoarei bate cetateni in biroul sau – si nu numai…

– aud din nou ca harald gitschner, inca consilier local al FDGR, ar fi fost informator de securitate in vremurile alea ‘bune’ – pentru ei. macar nu mai candideaza la CL si nu mai este nici seful FDGR schaessburg. – candidatul PSD stefanescu a adus in repetate randuri laude, in public, sistemului ceausist… numai bine cacandideaza caconsilier local! sa schimbam poate numele orasului nostru in orasul stalin?
– pe www.sighisoara-samizdat.ro aflam dintr-un interviu video ca adrian burlacu, intreprinzator si hotelier local si candidat PNL la CL sighisoara a batut o femeie in varsta, in urma cu cativa ani. iata ca incepe sfarsitul mafiei locale din sighisoara!
– nu in ultimul rand, primarul sighisoarei a agresat fizic, chiar in biroul de primar, un cetatean, in urma cu cativa ani. deasemenea, exista suspiciuni serioase ca ar fi amenintat cu moartea o arhitecta de la INMI bucuresti. trebuie sa primesc inca odata o confirmare, pt. ca acea persoana si-a retras mai tarziu acuzatia – din frica, nu pt. ca nu ar fi fost adevarata…

……………………………………

sambata, 24. 05::
Discutam politica locala cu Petre Oprean in piata
– ghinion mare pt. petre: in timpul discutiei ii dispare pormoneul din buzunar. se pare ca a fost furat de unul din tziganii cersetori din piata agro…

………………………………

vineri, 23. 05::
Gashca Burlacu-Bandea loveste in candidatul Coman. Impartim buletinul SD. Trebuie sa participam la elaborarea PUZ centru istoric!

– cica i-au prins pe g. burlacu si d. badea (candidati PNL la CL), raspandind noaptea un ziar de atac la persoana – impotriva candidatului la postul de primar, coman.
– avem cca. 400 de exemplare a buletinului info SD. il raspandim in centrul orasului. oamenii sint foarte receptivi si aflam noi nemultumiri de-ale lor despre primarie.
– “Cu Primaria nu avem ce vorbi” imi spune azi o doamna din Cornesti, indignata ca Primaria vrea sa le tranteasca in fatza caselor, la Pennymarkt, statii de autobuz si taxi! in plus, s-a largit acolo drumul pe spatiul parcului! au protestat deja la Prefect, APM. MMDD – care s-au pus deja in miscare. Le sugerez s-o faca si la DJCC Mures (protectia patrimoniului).
– dam telefoane pentru a cauta parteneri urbanisti care doresc sa participe la licitatia pentru PUZ centru istoric sighisoara. sint sanse bune. licitatia o va face MDLPL, asa ca nu va mai fi blat cu cererile de oferte – cum banuiesc ca a fost cu noul PUG si cu recenta strategie socio-ecoonomica a sighisoarei, acum 2 zile.

………………………………..

joi, 22. 05::
Discutii la Primarie, scrisoare de la Printul Charles, noi contenciosuri in pregatire.

– primim o scrisoare tocmai de la secretariatul printului charles, prin care ni se ofera sprijinul pentru proiecte de protectia patrimoniului la sighisoara. o scriu pt. ca nu e niciun secret si consider ca e un lucru mare ca un urmas la tronul unei tari precum anglia sa doreasca sa sprijine dezvoltarea durabila tocmai a orasului nostru! pt. ca oficialitatile ‘noastre’ nu prea doresc…
– am intocmit cereri de contencios administrativ privind HCL privind construirea Mall Sighisoara si bugetul local 2008, pe motiv de incalcare flagranta a legilor, la adoptarea lor.
– la aceeasi directie aflam de ideea de a construi un fel de troliu de la poalele pe varful cetatii.
– la directia proiecte europene discutam despre proiectul de monitorizare a cheltuirii fondurilor europene, la care particia SD. oamenii din primarie …sint si ei oameni, cu puncte tari si puncte slabe…

………………………………..

miercuri, 21. 05::
Se fura piatra de pavaj? Pregatim biroul de informare turistica. A luat mita Primarul? Licitatie trucata la Primarie?

– mergem la sere si la groapa de gunoi sa falam de soarta pavajului dus de pe strazi. Cica totul se inregistreaza – dar registrul nu ni-l arata nimeni
– curatam la parterul sediului SD pt. a deschide un birou de informare turistica alternativa acolo.
ma frustreaza faptul ca cei care m-au informat din prima mana ca Primarul Danesan ar fi luat mita prin 2005 10% din profiturile de la BOSS Parking, n-au curajul s-o spuna in public.
– aflu de la Bucuresti ca o firma de de consultanta de calitate a fost scoasa din competitia de licitatie pt. strategia socio-economica pt. Sighisoara, pt. ca au depasit un anumit buget – necunsocut lor anterior licitatiei! licitatia a fost castigata de catre o firma ‘no name’ din CJ, pe cand astia buni, cu specialisti din UE si RO au ramas cu ochii in soare. de pierdut va pierde sighisoara.

…………………………………….

marti, 20. 05::
Scanduri pentru banci. Flori si oameni faini la ‘sere’.

– gasim la albesti scandura/’fostan’ de stejar pentru bancile din curtea scolii.
– pe radio son vine stirea cu planificarea strategica pt. sighisoara, proiect la care nu am fost cooptati…
– primim inivitatie de la primarie sa participam la dezbaterea proiectului de modernizare a cartierului Baragan.

…………………………………..

luni, 19. 05::
Traverse pt. Haltrich. Articol urbanism in Sighisoara Samizdat
– discutam la CFR comercial unde putem procura traverse de lemn pt. trepte in curtea liceului haltrich
– astia se apuca sa pregateasca santierul pt. mall sighisoara. informez CRJul si OARul.
– ma bucura ca se discuta subiectul “meu” pe sighisoara-samizdat!, anume dezvoltare urbanistica.

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s